A MI HETILAPUNK
A MI HETILAPUNK
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-07-21
 
Menü
 
Külföld
 
Divatmagazin
 
Ercsi virágai
 
Tudomány
 
Irodalom
 
Ezoteria
 
nyitózene
 
Ajánlott Weboldalak
 
Egyházak Honlapjai
 
Ercsi üzletek Weboldalai
 
Hírek a nagyvilágból

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Rendőrbe harapott egy fiatal nő

Forrás: hirado.hu/mti  2012.09.10. 06:02

Rendőrbe harapott egy fiatal nő

Forrás: hirado.hu/mti 

A francia nő nehezményezte, hogy igazoltatják. Harapott - akár hat hónapot is kaphat érte.

 

Még a nyáron történt, július 26-án, hogy Louise-Marie Suisse-t Marseilles-ben megállították a rendőrök. A fiatal nő a Franciaországban érvényes tiltás ellenére a teljes testét elfedő muzulmán ruhát viselt, s amikor a rendőrök igazoltatni akarták, megtagadta az engedelmeskedést. A 18 éves lány közölte velük, hogy sem a ruhát tiltó törvényt, sem a köztársaságot nem tiszteli. Ekkor avatkozott be az egyik vádlott férfi, s kisebb verekedés tört ki, amelynek során a fiatal lány megharapta az egyik rendőrt.

Az elkövető a csütörtöki marseille-i bírósági meghallgatáson a csak az arcát szabadon hagyó fekete nikábban jelent meg. Suisse-t, két férfi társával együtt, hivatalos személy ellen elkövetett erőszakkal vádolják. Az ügyben illetékes marseille-i bíróság szeptember 20-án hozza meg ítéletét, az ügyészség 6 hónap börtönbüntetést kért.

A tárgyaláson Suisse elmondta, hogy az igazoltatást végző rendőrök agresszívan bántak vele, s azt mondták neki, vegye le magáról "azt a szart". Állítása szerint a rendőrt is azért harapta meg, mert pánikba esett, mivel durvák voltak vele, a földre teperték és befogták a száját. "Nem kaptam levegőt. Szóval, igen, megharaptam" - jelentette ki.

"Magyarország, a csodaország"

Forrás: origo.hu  2012.08.11. 09:30

"Magyarország, a csodaország"

Már a románok is arról írnak, hogy a 10 millió lakosú Magyarországot csupán heten előzik meg az éremtáblázaton.

A román realitatea.net internetes portál példaként állítja Magyarországot a románok elé - írja az origo.hu. Elképesztő teljesítménynek nevezi a román lap, hogy hazánkban fele annyian élnek, mint Romániában, mi mégis a londoni olimpia éremtáblázatának 8. helyét foglaljuk el, míg ők a 23. helyen tanyáznak.

Dorney, 2012. augusztus 9. Az első helyen végzett Kozák Danuta sír a dobogón a 2012-es londoni nyári olimpia női kajak egyes 500 méteres számának eredményhirdetésén a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán 2012. augusztus 9-én. MTI Fotó: Kollányi Péter

Magyarország, a csodaország. A mindössze tízmilliós ország hihetetlen olimpiai gyűjteménye - ezzel a címmel jelentette meg a portál a magyarokról szóló cikkét. Keseregve állapítja meg az internetes lap, hogy nekik mindössze két aranyat sikerült szerezni az idei nyári játékokon.

A realitatea.net röviden felidézi a magyar sport előző olimpiai szerepléseit, és ámulattal állapítják meg, hogy bár az 1920-as és 1984-es olimpiát kénytelenek voltunk kihagyni, mégis "a fantasztikus nyolcadik helyen" állunk az olimpiai örökrangsorban, Londonban pedig már 15 érmet szereztünk.

London, 2012. augusztus 6. A férfi kalapácsvetésben 2012. augusztus 5-én első helyet szerzett Pars Krisztián (k) ünnepel a dobogón a 2012-es londoni nyári olimpián, az Olimpiai Stadionban rendezett díjátadón 2012. augusztus 6-án. Mellette balra a második helyezett szlovén Primoz Kozmus, jobbra a bronzérmes japán Murofusi Kodzsi. MTI Fotó: Kollányi Péter

Külön bekezdésben taglalja tovább a lap, hogy a magyarok a vízi sportokban köztudottan jól szoktak szerepelni. A cikk végén arra is kitér a cikk szerzője, hogy mi lehet ennek az oka: a kajak-kenunak is nagy hagyománya van – írja a lap -, ezért sok szülő biztatja a gyerekeit arra, próbálják ki magukat ebben a sportban. "A gimnázium vége felé a gyerekek megannyi teszten esnek át, a legjobbakat pedig kiválasztják maguknak a klubok" - boncolgatja a szerző a magyar sikerek titkát.

Forrás: origo.hu

Tudomány-biológia-genetika-USA

pmy \ krp MTI 2012. május 5., szombat 8:06  2012.05.05. 13:42

A szőke haj kétszer bukkant fel az emberi evolúcióban
 

    London, 2012. május 5., szombat (MTI) - A sötét bőrű melanéz emberek szőke fürtjeinek genetikai alapja nem európai eredetű - állapították meg amerikai kutatók a Salamon-szigeteken élő emberek DNS-ének elemzésével, egyszersmind arra a következtetésre jutva, hogy a szőke haj kétszer fejlődött ki az emberi evolúcióban.

    Az Ausztráliától északkeletre fekvő Melanézia szigetein élő emberek 5-10 százaléka természetes szőke, Európán kívül itt a legmagasabb a szőkék aránya, miközben Afrikán kívül a térség lakóinál a legsötétebb bőrük pigmentáltsága.
    

Az amerikai Stanfordi Egyetem genetikusai a Salamon-szigeteken élő emberek DNS-ének elemzésével arra jutottak, hogy különleges jegyük, a szőke haj az európai emberekétől független genetikai úton fejlődött ki. Eredményük cáfolja a korábbi elméletet, hogy a gyarmatosító európaiak közvetítésével kerülhetett a térségbe - véli Carlos Bustamante kutatásvezető.
    

"A szőke haj egyértelműen kétszer fejlődött ki" - idézte a genetikust a Nature News (www.nature.com/news).
    Bustamante és csoportja a Salamon-szigetek lakói közül 43 szőke és 42 sötét hajú ember genomját hasonlította össze. Kiderült, hogy a szigetlakók szőkesége szorosan összefügg a TYRP1 jelű génen felbukkanó egyetlen mutációval. Ez a gén kódolja az egérnél és az embernél is a pigmentációt befolyásoló egyik enzimet.
   

 Az európai emberek szőkeségével számos gén kapcsolatba hozható, ám a TYRP1 nincs köztük.
    Következő lépésként a genetikusok összevetették több mint 900 Salamon-szigeteki és nagyjából ugyanennyi máshonnan, a világ 52 régiójából származó ember DNS-ét. Az összehasonlítás azt mutatta, hogy a TYRP1 génen talált mutáció egyedi lehet, és csak Óceániára jellemző, ahol a szigetcsoport is fekszik.
   

 A mutációt egyébként a Salamon-szigetek lakóinak körülbelül negyede hordozza genomjában, ám recesszíven öröklődő jegyről lévén szó két szülőtől két ilyen kópiával kell rendelkeznie valakinek ahhoz, hogy szőke legyen.
   

 Nem minden szőke melanéz rendelkezik azonban a mutáns génnel, a szakértők becslése szerint csupán 30 százalékra tehető a hordozók aránya. A többi itt élő szőke világos hajának hátterében más ok áll, például a koruk vagy a nemük, mert a gyerekeknek és az idősebb nőknek jóval gyakrabban szőke a hajuk. A napsugárzás is megteszi a maga szőkítő hatását és további, szőkeséggel összefüggő gének is lehetnek még a háttérben.
    A tanulmányt a Science tudományos magazin legfrissebb száma ismertette részletesen.

 

pmy \ krp

MTI 2012. május 5., szombat 8:06

Esküvői fotó buktatott le egy bigámistát - Forrás: hirado.hu

  2012.03.12. 05:39

Esküvői fotó buktatott le egy bigámistát

Forrás: MTI/ hirado.hu

Kínos pillanatokat okozott ismét a Facebook, ezúttal egy esküvői fotó buktatott le egy férfit, aki „elfelejtett” elválni új házassága előtt.

 

Bigámia vádjával kell szembenéznie a bíróságon egy amerikai férfinak, miután "elsőszámú" feleségének a Facebook potenciális ismerősként ajánlott egy másik nőt, akinek fényképei között akadt egy olyan, amelyen férje és az ismeretlen nő esküvői tortával láthatók.

Alan L. O’Neill először 2001-ben kötött házasságot, majd elköltözött, megváltoztatta a nevét és feltehetően ismét megnősült, ám előtte a korábbi frigyet nem bontotta fel.

A Pierce megyei vizsgálóbíró, Mark Lindquist szerint az első feleség a kép láttán felhívta férje anyját. Ezután nem sokkal O’Neill megjelent nála, és kijelentette, hogy még mindig házasok, annak ellenére, hogy a nő felszólította a válásra. Egyúttal utasította egyes számú nejét, hogy tartsa titokban mindazt, amit megtudott. A nő azonban felkereste a hatóságokat.

Egyelőre még nem világos, hogy a pár miért nem vált el, miután külön éltek, illetve hogy O’Neill legalább második házasságkötése előtt miért mulasztotta el felbontani az elsőt. Ez a tévedés azonban akár egyéves börtönbüntetésbe kerülhet neki.

A Facebook létezése óta számos szakítást okozott. Egy, a tavalyi évben készült felmérés szerint Nagy-Britanniában a válások harmadában említi meg valamelyik fél a közösségi oldalt mint a kapcsolat egyik megrontóját.

A határ a kék ég - mindent kékre festenek - Forrás: hirado.hu

  2012.02.22. 06:12

A határ a kék ég - mindent kékre festenek

Forrás: hirado.hu/mti 

 

A városfejlesztési miniszter ötelete nyomán egész Calcutta kékben fog úszni...

 

Kékre festenek minden középületet Calcuttában annak jegyében, hogy az indiai kormány új jelmondata: "A határ a kék ég!".

Magyarul inkább csillagos jelzővel ismert a lehetőségek végtelenségével kecsegtető buzdítás. Calcutta kékítésének legfőbb szorgalmazója a városfejlesztési miniszter. Firhad Hakim közölte, hogy ezentúl minden kormányépületet égszínkékre festenek akár rég volt vakolva, akár nem. Hozzátette, hogy a magánszektort is felkérik saját épületeik kékre mázolására.
Utóbbiak nem biztos, hogy boldogan tesznek eleget a felhívásnak, mivel a lelkesítő festetés költségeit nekik kell állniuk.

Indiában nem ez az első városi színes hír: 2006-ban egész Bihart rózsaszínűre pingálták, de nem Barbie-napok miatt, hanem, hogy visszaszoruljon a bűnözés, mert ez az árnyalat nyugtató - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Megmutatjuk az első keresszékes szépségverseny válogatóját - Forrás: hirado.hu

  2012.02.06. 13:41

Megmutatjuk az első keresszékes szépségverseny válogatóját (fotók)

Forrás: MTI, hirado.hu | 2012. február 05. vasárnap 20:48 |

 

Kiválasztották a nyolc döntőst. A szépségverseny február 25-én lesz.

 

Január végéig lehetett jelentkezni a Miss Colours Hungary 2012. évi versenyre. Ma az dőlt el, hogy a 16 kiválasztott közül ki az a nyolc hölgy, aki ott lehet a február 25-i döntőben.

kerekesszék

Nekik keddtől megkezdődik a felkészülés a versenyre. A döntőig lesz ruhapróba, smink és frizura próba, és megtanulják a színpadi koreográfiát. A lányokat profi szépségipari szakemberek készítik fel a megmérettetésre.

Forrás: hirado.hu

 

 

Szinte hihetetlen: duplainfraktust kapott egy kétszívű ember - Forrás: hirado.hu

  2012.01.21. 10:08

Szinte hihetetlen: duplainfraktust kapott egy kétszívű ember

Forrás: MTI | 2012. január 20. péntek 11:55 |

Duplainfraktust kapott egy kétszívű férfi az Egyesült Államokban, de az orvosoknak sikerült megmenteniük.

A 71 éves illetőnek nem születési rendellenesség miatt van két szíve, hanem "eredeti" szívének betegsége miatt kapott műtéttel még egyet. Amikor kettős infarktussal eszméletlen állapotban kórházba került, az orvosok először azt hitték, hogy szokásos esettel állnak szemben, csak alaposabb vizsgálat után döbbentek rá, hogy kétszívű emberrel van dolguk, és hogy mindkét szív egyszerre szenved infarktustól.

Az orvosoknak sikerült defibrillátorral egyszerre újraindítani a férfi mindkét szívét. A beteg már jól van, mindkét szíve normálisan működik.

A Yahoo amerikai hírportál jelentése szerint Rade Vukmir, az amerikai sürgősségi betegellátók szervezetének szóvivője elmondta az MSNBC tévécsatornának, hogy az orvosok szervbeültetéskor néha meghagyják az eredetit is, ha van remény arra, hogy meggyógyul. Szíven kívül vese esetében is előfordul "duplázás".

 

Forrás: hirado.hu

Dickens ünneplésére készül a világ - Forrás: hirado.hu

  2011.12.27. 15:45

Dickens ünneplésére készül a világ

Forrás: MTI | 2011. december 27. kedd

 

A 200 éve született klasszikus könyvei több százmillió példányban keltek el, és minden idők legtöbbször adaptált regényírója lett.

Charles Dickens volt Anglia első igazi irodalmi szupersztárja. Jövőre, 200 évvel születése után az egész világ ünnepli majd a klasszikust, akinek szelleme máig ható nyomot hagyott az irodalomban, a filmen, a színházban, a zenében és a képzőművészetben. Sokak szerint a karácsony modern kultusza is neki köszönhető. A Twist Olivér, a Szép remények, az Örökösök vagy A két város regénye című klasszikusok szerzőjét az angol nyelvű irodalom legnagyobbjai közt emlegetik. Síremléke ott áll a Költők sarkában, a londoni Westminster apátságban.

Újra és újra kiadott könyvei több százmillió példányban keltek el, műveiből még életében színpadi feldolgozások készültek. A mozi, majd évtizedekkel később a televízió születése után pedig Dickens minden idők legtöbbször adaptált regényírója lett, csak a némafilmkorszakban több mint száz rövid és egészestés játékfilmet forgattak munkáiból.

"Dickens prózája előrevetítette a filmes technikát" - magyarázta Michael Eaton, a legnagyobb szabású Dickens retrospektív sorozat társkurátora. A Dickens on Screen című vetítéssorozatot a londoni Brit Filmintézetben (BFI) rendezik meg 2012 januárjától márciusáig. Többek között a Karácsonyi ének 1901-ben készült Scrooge - or MarleyÍs Ghost című némafilmes változatát és egy 1913-as Copperfield Dávid-adaptációt is bemutatnak.

A program két kiemelt alkotása azonban a David Lean rendezésében született 1946-os Szép remények, valamint az 1948-as Twist Olivér, amelyeket Carol Reed Oscar-díjas Oliver! című musicaljével együtt a legnagyszerűbb Dickens-feldolgozásoknak tartanak. Öt tévéfilmmel is tisztelegnek az író előtt, Mike Newell brit rendező pedig saját felfogásában forgatja a Szép remények egy új változatát, amelynek premierjét szintén jövőre tervezik. A viktoriánus kor szerzőjének számos kiállítást is szentelnek, ezek közül több már meg is nyílt Nagy-Britanniában, de sokat kifejezetten a bicentenárium pontos dátumára, 2012. február 7-re időzítenek a szervezők.

A londoni Viktória és Albert Múzeum novembertől látogatható Dickens-tárlata a szerző önéletrajzi jellegű művei közé sorolt Copperfield Dávid című regényének kéziratát is bemutatja. A The British Library Sóvárgás a szellemek után: Charles Dickens és a természetfölötti címmel hirdette meg kiállítását, a London Múzeum pedig a Dickens és London témával csalogatja a közönséget.

Európában többek között a zürichi Stauhof Múzeumban és a Dickens által gyakran felkeresett észak-franciaországi DÍHardelot kastélyban rendeznek kiállítást. A legnagyobb amerikai Dickens gyűjteménynek helyet adó Morgan Library and Museum szintén számos kuriózumot, köztük kéziratokat, leveleket, fényképeket, eredeti illusztrációkat és karikatúrákat kínál az érdeklődőknek.
A British Council Örményországtól Zimbabwéig több mint ötven országban szervez megemlékezéseket az évforduló alkalmából.

Sorra jelennek meg az új Dickens-életrajzok: köztük van Claire Tomalin kötete Charles Dickens: A Life címmel, amely idén a Costa Book Awards szűkített listáján is szerepelt. A Penguin kiadó pedig díszdobozos Dickens-gyűjteménnyel tiszteleg az író előtt. Az amerikai Da Simmons idén kiadott Drood című regénye nagy feltűnést keltett. A Hyperion szerzője Dickens kortársa, Wilkie Collins emlékiratai nyomán számol be a regényíró életének utolsó évéről.

A Brit Királyi Pénzverde az író portréjával díszített kétfontos érmét készít az évfordulóra, Dickens szülővárosa, Portsmouth pedig elhatározta, hogy szobrot állít az irodalmi géniusz emlékére.

Forrás: hirado.hu

A 90 éves Fülöp herceg hazatért a kórházból - Forrás: hirado.hu

  2011.12.27. 15:35

A 90 éves Fülöp herceg hazatért a kórházból

Forrás: MTI | 2011. december 27
 

A brit uralkodó 90 esztendős férjén karácsony előestéjén kardiológiai műtétet kellett végrehajtani szívkoszorúér-elzáródás miatt.

Hazatérhetett kedden a kórházból a brit uralkodó 90 esztendős férje, akin karácsony előestéjén sürgősségi kardiológiai beavatkozást kellett végrehajtani szívkoszorúér-elzáródás miatt.

Fülöp edinburghi herceget mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából vitték szombatra virradó éjjel a királyi légierő helikopterével az onnan száz kilométerre lévő, Cambridgeshire megyei Papworth kórházába, Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjába.

A szívkoszorúér-elzáródást szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével megszüntették. Fülöp négy éjszakát töltött a kórházban, így - 55 év óta először - nem tudott részt venni a királyi család hagyományos sandringhami karácsonyi programjain.

 

Forrás: hirado.hu

Ettől hangos a sajtó: meghökkentő történetbe csöppet Harry herceg - Forrás: hirado.hu

  2011.12.19. 06:30

Ettől hangos a sajtó: meghökkentő történetbe csöppet Harry herceg

Forrás: hirado.hu /MTI 
 

A herceg autóba pattant, és testőrével indult barátja keresésére. Telefonon hallgatta végig barátja utcai kirablását Harry herceg, lélekjelenlétének köszönhetően gyorsan megoldódott az ügy.

A drámai események a Mail on Sunday című vasárnapi brit lap beszámolója szerint a délnyugat-londoni Battersea kerületben zajlottak le. Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Vilmos herceg, a majdani brit uralkodó öccse - éppen telefonon beszélt Thomas van Straubenzee-val, amikor a rabló lecsapott, és kiragadta a herceg arisztokrata származású barátjának kezéből mobiltelefonját.

Harry - aki a Mail értesülése szerint az incidens pillanatában londoni rezidenciáján, a Clarence House-ban tartózkodott - fültanúja volt van Straubenzee és a rabló küzdelmének. A herceg - tartva attól, hogy barátja megsérült - testőre kíséretében a helyszínre autózott. A környékre érve több utcán is végighajtottak, de nem lelték Straubenzee nyomát, ezért felkeresték a kerületi rendőrőrsöt. Itt meg is találták Harry barátját, aki éppen feljelentést tett kirablása ügyében.

Harry herceg (EPA)

Mivel Harry az ügy koronatanúja, a rendőrség megkérte az uralkodói rokont, hogy tegyen tanúvallomást, amit a herceg teljesített is. Harry a rendőrségi jegyzőkönyv felvétele után hazafuvarozta Straubenzee-t, majd maga is hazatért.

A rendőrség időközben bejelentette, hogy elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, és az elrabolt mobil is meglett.

A Mail on Sunday szerint valószínűleg most fordult elő első ízben, hogy a brit királyi család valamely magas rangú tagja személyesen keresett fel egy rendőrőrsöt bűncselekmény bejelentése végett.

A brit hadseregben szolgáló Harry - aki nemrégiben tért haza amerikai harcihelikopterpilóta-kiképzéséről - és Thomas van Straubenzee gyermekkori jó barátok, együtt jártak általános és középiskolába.

A holland származású van Straubenzee-dinasztia régóta a brit királyi család bennfentes baráti körébe tartozik, és Thomas van Straubenzee Vilmos hercegnek is közeli barátja.

A londoni Battersea városnegyed hírhedt arról, hogy jómódú lakóit rendre brutális rablótámadások érik. Az év elején Niall Hallt, II. Erzsébet királynő édesanyjának, a néhai Erzsébet anyakirálynőnek egykori személyi titkárát ejtette foglyul egy banda, késsel kényszerítve arra, hogy fedje fel bankkártyája kódját. Utána elrabolták kocsiját, értékes óráját és a nála lévő készpénzt, és mindeközben olyan súlyosan bántalmazták, hogy vérömleny keletkezett agyában.

Forrás: hirado.hu

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Ajánljuk figyelmébe a további weblapokat: www.ercsifestok-boltja.gportal.hu , www.top-rongy.gportal.hu, www.ercsipolgarok.gportal.hu, www.ercsibazar.hupont.hu, www.savanyuret.hupont.hu

A weblapot készítette adományként Ercsi városának és felügyeli:

Ercsi Polgárok Egyesülete

Kugler Mihály

Mobil: 06-30/338-3006

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG